Het vlees voor jou

Als je lekker kunt genieten van een goed stuk vlees, is dit misschien de plek voor jou. Het kan heerlijk zijn om af en toe eens wat nieuws uit te proberen en wie weet vind je er wel een nieuwe favoriet tussen. Er zijn zoveel soorten vlees te vinden op de markt, dat de keuze soms zo groot is dat je niet weet waar je moet beginnen. Hier lees je over soorten vlees en wordt de keuze misschien wat makkelijker voor je.

Entrecote

Nu je dit leest denk je misschien, wat? Als je het letterlijk vertaald betekent entrecote ‘tussen de ribben’. Klinkt natuurlijk allemaal wat minder aantrekkelijk dan wanneer het voor je op je bord ligt, maar het is een heerlijk stuk vlees. Het is stevige steak en is vol van smaak. In Nederland staat dit stuk vlees ook wel bekend als een lendebiefstuk, maar entrecote klinkt toch net wat specialer. Het vlees is afkomstig uit de dunne lende van het rund, inclusief het vetrandje en dit draagt bij aan de smaak die de entrecote kent. Als je niet zo fan bent van het vetrandje, snijd deze dan pas weg als je het vlees hebt bereid. Het vetrandje zorgt er namelijk voor dat het vlees niet uitdroogt, dus het zou heel zonde zijn als dit wel gebeurt. Het vlees heeft verder niet veel nodig, want de smaak is al sterk van zichzelf, maar je kunt natuurlijk altijd je eigen creatie verzinnen om het nog meer eigen te maken.

Nog meer vlees 

Naast de entrecote zijn er nog meer vleessoorten die je kunt proberen. Denk aan procureur, wat je heel goed kunt gebruiken voor het maken van pulled pork. Of denk aan tournedos, dit komt van ossenhaas en is een exclusief deel van het rund. Er bestaat ook zoiets als de Tournedos Rossini, dit is een zeer bekend gerecht gemaakt van haasbiefstuk en geserveerd op een gebakken boterham. Als je dus voor dit stuk vlees kiest, is het een idee om het te eten in de vorm van dit gerecht. 

Probeer het uitJe kunt nieuw vlees thuis ergens halen en het thuis uitproberen, maar je kunt ook eens langsgaan bij een restaurant. Bij shabu shabu kun je genieten van heerlijke stukken vlees die ook nog eens op een eigen wijze worden bereid. Het is een onderdeel van de Japanse keuken en deze keuken wordt steeds populairder in Nederland. De snijwijze van shabu shabu blees is erg specifiek en je kunt dit niet zomaar zelf doen. Om dit goed onder de knie te krijgen heb je namelijk wel wat hulp nodig. Des te aantrekkelijker het wordt om het voor je te laten klaarmaken en het zelf voor het eerst te testen, bereid door succesvolle chefs die weten wat ze doen.