Restaurant marketing voor volle zalen en meer winst

Restaurant marketing is voor je eigen restaurant cruciaal. Mensen zullen ook in veranderende tijden altijd moeten eten en drinken. Daarnaast vormt het uiteten ook een manier om van elkaars gezelschap te genieten en gelukkig te zijn. Hoe restaurants zich ook zullen ontwikkelen, feit is dat ze altijd zullen bestaan. De vraag is echter: in een wereld waarin er steeds meer restaurants geopend worden, hoe blijft jouw restaurant eruit springen? Hoe onderscheid jouw eetgelegenheid zich van duizenden andere? Restaurant marketing vormt hierop het antwoord. 

Het doel van restaurant marketing

Waarom heb je restaurant marketing nodig? Je besteedt er veel tijd en geld aan en is het noodzakelijk? Simpel: restaurant marketing zorgt voor meer en nieuwe gasten. Gasten zorgen voor een succesvol restaurant. Je krijgt gasten naar je restaurant door hen te prikkelen en enthousiast voor jouw establishment te maken. Vertel hen hoe uniek jouw restaurant is. Laat ze foto’s en beelden zien van jouw menu’s en zaak. Pas als gasten zich bewust van je restaurant worden, kunnen ze ook besluiten bij je langs te gaan. Restaurant marketing zorgt voor deze guest awareness. Met goede marketingstrategieën maximaliseer je jouw bezettingsgraad. Hierdoor realiseer je meer omzet, meer winst en tevreden gasten. 

Stappen tot succes

Bij The Fully Bookers leiden zeven vaste stappen binnen de restaurant marketing tot succes. Het begint met jezelf als restaurant in de spotlights te durven plaatsen. Durf jezelf te onderscheiden van andere. Richt je op jouw doelgroep en maak aan de hand hiervan je marketingplan. Zorg altijd voor goed onderhouden en actuele social media pagina’s. Adverteer ook via social media, want tegenwoordig vinden nieuwe gasten je hierop. Maak een goede en overzichtelijke restaurant website. Werk samen met snelle en handige reserveringssystemen. Werk als laatste aan je vindbaarheid op Google, zodat jij als eerste uit de zoekresultaten tevoorschijn komt en niet je concurrent. 

Een goede restaurant website cruciaal

Potentiële gasten vinden je vaak het eerst online. Ze klikken door op je website, gemaakt door The Fully Bookers, op zoek naar meer informatie over jouw eetgelegenheid. Daarom moet je website zowel mooi en overzichtelijk zijn als actueel en up to date. Voorwaarden waaraan een goede restaurant website en restaurant marketing moet voldoen zijn:

  • Toon je passie voor het vak, want mensen geloven dan dat het eten ook lekker moet zijn.
  • Biedt een mooie menu- en drankenkaart aan, want hoe meer tijd je hierin investeert, hoe geloofwaardiger je op je gasten overkomt.
  • Pas een persoonlijke benadering toe, want mensen blijven beter gefocust op je als ze denken dat het over henzelf gaat.
  • Geef een sfeerimpressie van je zaak en aanbod, want mensen reserveren sneller bij je wanneer ze zien wat je te bieden hebt. 
  • Toon de reviews van andere gasten, want de mening van anderen doet ertoe.
  • Praktische informatie over het restaurant, want mensen willen vaak meer weten over een restaurant voor ze een tafel boeken.
  • Zorg voor een snelle pagina, want als mensen moeten wachten haken ze af.
  • Zorg dat je website mobielvriendelijk is, want tegenwoordig worden reserveringen vaak via de smartphone geplaatst.
  • Laat men kennis maken met je personeel, want er wordt sneller gegeten bij vertrouwde gezichten.