PubQuiz – met leuke weetjes lekker winnen

Een quiz heeft een quizmaster en deelnemers. En natuurlijk vragen die de quizmaster afvuurt op de deelnemers die vaak tot groepjes van drie of vier gebundeld zijn. En dan maar hopen dat je bij een groepje terechtkomt dat niet alleen bulkt van de algemene kennis maar die ook nog paraat heeft en snel naar de quizmaster toeschiet. Weer een punt voor jullie! Door die punten en de jacht naar het winnaarschap is een quiz absoluut de basis voor leuk entertainment. Het gaat namelijk niet alleen om correcte antwoorden op vragen maar ook hoe bizar en leuk die vragen zijn. En hoe je uiteindelijk met je groepje als nummer één wilt eindigen. Veel quizzes zijn onderdeel van televisie-entertainment, maar je kunt ook zonder nationale tv een avondje gezellig quizzen, bijvoorbeeld in een echt mooie kroeg. Tegenwoordig kun je dan een PubQuiz laten organiseren. 

Plezier gegarandeerd met een PubQuiz

Bij een PubQuiz krijg je er een topentertainer bij als quizmaster en de vragen worden niet voorgelezen vanaf een briefje. Daar hoort een heel visueel stuk geweld bij: sound and vision. Laten we zeggen dat het vraag- en antwoordspel de backbone is van zo’n avondje. Die houdt de spanning en de vrolijkheid draaiende. Want een quiz bestel je natuurlijk omdat je het gezellig wilt hebben met vrienden – maar dan in een originele ambiance. Meestal gaan de vragen over sport, popcultuur, geschiedenis of roddel. Dus onderwerpen die sowieso al bij een avondje-uit over de bar gaan. Nu ga je in spelvorm dezelfde onderwerpen achterna. 

In een goed groepje terechtkomen

Nadat je een PubQuiz hebt vastgelegd, moet je wel even nadenken over bij wie jij in het groepje wilt komen. Strategisch alvast een paar maatjes bij je in de buurt is handig. Check je vrienden dan op twee dingen. Ze moeten over van alles wel wat weten. En per vriend of vriendin moeten ze ook een of twee specialismes hebben. Alles weten over VIP’s, bijvoorbeeld. Of een enorme feitenkennis hebben over sport.

Vragenvuur

Als je je groepje indeelt met mensen die elk eigen specialiteiten hebben en goed zijn in algemene kennis, zul je snel scoren als het vragenvuur in de kroeg eenmaal losbarst. Je kunt in tal van steden en in de leukste cafés terecht voor een enerverende quiz. Als je langer plezier wilt hebben dan de tijd die voor zo’n quiz staat, kun je verlengen met een aansluitende borrel of zelfs een diner. Wees voorbereid op diverse soorten vragen. Zo heb je meerkeuzevragen, open vragen, true/false vragen en matching-vragen. 

Populaire PubQuiz

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in geschiedenis of in politiek maar wel in thema’s zoals sport of muziek, dan kun je ook een themaquiz bestellen. Eigenlijk kun je zelfs een quiz reserveren die geheel op jullie smaak is gemaakt. Dat maakt het entertainment nog een beetje individueler. Tot de toppers onder de PubQuizzes behoren de Top2000 PubQuiz, de ‘Ik houd van Holland’ quiz en de teambuilding quiz. De organisatie die de quizzes ontwerpt en uitvoert heeft contacten met meer dan honderd tophoreca-locaties in het hele land. Dus je hoeft nooit ver te rijden voor een paar uurtje vrolijk plezier.