Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er in de voedselwetgeving voor de horeca?

Een van de belangrijkste dingen waar je tegenwoordig op moet letten in de horeca is de zogenaamde Haccp registratie. Dit staat voor Hazard analysis and critical control points, wat vrij vertaald een gevarenanalyse en kritische controle punten. We zullen in dit stukje even snel doornemen wat je nou eigenlijk allemaal moet weten over de Haccp registratie. Ook zullen we even kijken naar een wat je allemaal moet doen om te voldoen aan de allergenenwet.

Wat is een Haccp registratie nou precies?

Een Haccp registratie komt eigenlijk vooral neer op een hoop administratief werk om te bewijzen dat al het eten goed behandeld wordt en dat alle risicofactoren goed gemanaged worden. Dit is echter wel een behoorlijk tijdrovend process, en als je dit allemaal zelf moet gaan doen zal je er waarschijnlijk een hoop tijd aan kwijt zijn. Gelukkig zijn er ook wel bedrijven die het voor een kleine vergoeding voor je kunnen regelen, maar je moet wel goed letten dat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Sorry, wat is de alergenwet?

De allergenenwet bemoeit zich met al het eten waar mensen allergisch voor kunnen zijn. Voldoen aan allergenenwet is dan ook belangrijk, en vereist ook wat planning. Als bedrijven niet voldoen aan allergenenwet dan kunnen hier boetes op staan. Als dit te lang aanhoudt kan het bedrijf zelfs gesloten worden. Dit wil je natuurlijk niet, dus als je je hier zorgen om maakt dan is het misschien handig om ook hier een dienst voor in te schakelen.

En zijn er nog andere dingen om te weten?

Sinds Nederland zich weer opent zijn er een hoop bedrijven die het nog lastig hebben. Een van de beste manieren om je toekomst te waarborgen als je in de branche onderneemt is om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan op het moment dat je met de nieuwe wetgevingen geconfronteerd wordt.