Barbecue trend van het jaar

Het is inmiddels de laatste dag van het jaar. Er wordt in mijn ogen teruggekeken op een heel mooi jaar, met weer een hoop nieuwe ervaringen en herinneringen. In de zomer hebben we ontzettend veel mooi weer gehad met warme zomerse dagen. Hier in Nederland trekken we dan massaal naar buiten en wat dan natuurlijk niet kan ontbreken is de barbecue. De trend van dit jaar was: groente op de grill. Dit was trouwens ook voor de mannen zo.

Groente op kolen, groente op de bbq, gegrild en geroosterd. Dit wordt uiteraard gebarbecued met de Kamado grill. De winkels lagen vol met groentebarbecueboeken. Steeds meer barbecuecateraars doen steeds meer met groenten en ontwikkelen ook online recepten. Volgens mij telt Allerhande al meer dan ruim honderd vegetarische barbecuerecepten, echt van alles staat erin. De tijd van alleen een paar stukjes paprika en aubergine lijken voorbij.

Even terugkomend op de Kamado grill. Dit is een echte barbecue die in de afgelopen jaren flink in populariteit is toegenomen. De echte barbecueliefhebbers raden deze barbecue ook aan. Het zijn massieve, meestal keramische barbecues die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal. Het materiaal zorgt er voor dat de warme en vocht goed vastgehouden worden. Er zit aan de bovenkant en aan de onderkant een zelfreguleringsysteem, zodat de temperatuur zelf geregeld kan worden. Hierdoor kan er een constante temperatuur worden aangehouden, zodat het vlees perfect gegrild kan worden.

Dus waarom moet je nou een Kamado kopen? Ik zal het even kort opsommen waarom ik het zou aanraden op deze prachtige barbecue aan te schaffen:

  • Het is gemaakt van hoogwaardig (meestal keramisch) materiaal
  • Uitstekende temperatuurregulatie
  • Verbruikt minder houtskool dan andere barbecues
  • Het is een multifunctionele barbecue

Er zijn vast nog meer redenen te bedenken, maar dit zijn de vier belangrijkste. De barbecues zijn beschikbaar in diverse kleuren en maten. Meer informatie? Ga dan naar de website van Barbecue XXL.