Ossenhaas: hoe bak je dit het best?

ossenhaas

Een van de lekkerste stukken vlees van de rund, dat is natuurlijk ossenhaas. Ongetwijfeld heb je deze overheerlijke biefstuk wel eens in een restaurant gegeten of kreeg je het voorgeschoteld op bezoek. Vanwege de luxe en prijs is het wel zo fijn als je weet hoe je het stuk vlees klaarmaakt. Ben je benieuwd hoe je het bereidt en waar je de beste stukken vlees koopt? Lees dan verder!

Ossenhaas bakken

De ossenhaas is een langgerekte spier aan de binnenkant van de ruggenwervel van de rund. In principe is het niet moeilijk klaar te maken. Je moet van tevoren wel weten hoe je je vlees het liefst hebt. De verschillende keuzes hierin zijn:

  • Rare: zo goed als rauw, alleen de buitenkant is gebruind
  • Medium: alleen de kern van het vlees is nog rood
  • Well done: geen rode stukken, goed doorbakken

Afhankelijk van hoe jij je biefstuk het liefste wilt, bak je je stuk vlees een aantal minuten per kant in de pan. Zorg er wel voor dat de ossenhaas op kamertemperatuur is. Wij vinden het het lekkerst als we bakken in roomboter en wat kruiden toevoegen, zoals peper en zout (maar niet te veel). Als je klaar bent leg de biefstukken op een warm bord en bedek je het met aluminiumfolie. Hierna laat je het 10 minuten met rust, zodat het lekker kan nagaren.

Waar koop je het lekkerste vlees?

De lekkerste biefstuk vinden wij Black Angus ossenhaas, een perfecte combo. De Black Angus rund leeft met een grasgevoerd dieet en diervriendelijke leefomstandigheden. Daarnaast bevat het rundvlees geen onnodige hormonen of antibiotica, zodat je er zonder zorgen van kan genieten. Kwalitatief goed vlees is natuurlijk het fijnst als je gaat koken: want als je het doet, moet je het goed doen! Het lekkerste vlees bestel je daarom bij https://bollensteak.nl/.

Veel kookplezier en eet smakelijk!