Wat is een napoleon barbecue?

Een napoleon barbecue is een zeer uitgebreide barbecue, het is eigenlijk gewoon een buiten keuken. Er zijn weinig dingen die de napoleon barbecue niet kan.

Voordelen napoleon barbecue

Een barbecue van napoleon is er een met vele functionele kunstwerken. Alles wat je nodig hebt in de keuken bieden ze, maar dan in de buitenlucht. Een napoleon barbecue is niet een normale barbecue, deze zijn zo ingericht dat de warmte over heel de barbecue wordt verdeeld. Zo krijgt elk stukje vlees even veel warmte en is de kans dat ze verbranden kleiner. Dit komt omdat de warmte verdelers van de barbecue schuin aflopen. Dit zorgt ervoor dat de hitte niet achterin de barbecue blijft, maar ook naar voren komt. Naast dat de barbecue warmte verdelers heeft, heeft deze ook beschermers om de warmte verdelers heen. Dit zorgt ervoor dat het vet niet in de warmte verdelers kan komen en er dus geen steekvlammen kunnen ontstaan. Wat voor de veiligheid een grote vooruitgang is en voor de smaak en aroma van het vlees ook een stuk beter en smakelijker is.

Soorten napoleon barbecue

Er zijn vier verschillende soorten barbecues van napoleon. Je hebt de draagbare barbecue, de houtskoolbarbecue, de roque series barbecue en de prestige (pro) series barbecue. Deze zijn allemaal op hun eigen manier uniek. 

  • Prestige pro:

Deze barbecue beschikt over 10 verschillende branders. Waarvan vier hoofdbranders, een infrarood achter brander met een draaispit set inclusief motor. Ook beschikt deze over een zijbrander met 2 binnen liggende infrarood branders en een tussen liggende brander. Daarnaast is de gril verlicht evenals de onderkasten. Om het vet op te vangen heeft hij 2 verschillende schalen hiervoor. De deuren hebben een systeem dat ze langzaam dicht gaan. De knoppen veranderen van kleur als ze aanstaan en als laatste beschikt de barbecue over een ijs/marinade bak die aan de zijkant van de barbecue zit. De napoleon prestige pro kost tussen de 3.000 en 6.000 euro.

  • Roque series:
    De barbecue beschikt over 6 branders. Waarvan 4 hoofdbranders, een infrarood zijbrander en een keramische infraroof achter brander die ervoor zorgt dat de gerechten die van het spit komen lekker sappig zijn. De grill is erg duurzaam en is gegoten uit aluminium. Ook is hij stevig en heeft hij stevige uitklapbare zijtafels. Ook zijn de knoppen van de barbecue verlicht en heeft hij verschillende opbergvakken rondom de barbecue zelf. De roque series zijn verkrijgbaar voor een prijs tussen de 500 en 1500 euro.
  • Draagbare grills:
    Deze is perfect voor als u naar het strand wilt gaan een geen zin heeft om uw grote barbecue mee te nemen. Deze draagbare grill heeft 2 hoofdbranders en 2 gietijzeren roosters. Daarnaast heeft hij een doordacht ontstekingssysteem en is hij gegoten uit aluminium. Met zijn ultra compacte design en zijn uitneembare vetlades is het een grill/barbecue die uiterst geschikt is voor een dagje strand. Hij is 54 bij 37 cm en past hierdoor in elke auto. De draagbare grill kost tussen de 150 en 470 euro.
  • Houtskool barbecue:
    Deze beschikt over 3 verstelbare hoogten, waardoor het vlees altijd op een gepaste manier kan worden verwarmd. Deze beschikken over een gietijzeren rooster met opklapbare zijdelen en een inklapbare zijtafel. Daarnaast beschikt hij over een warmte verdeler en 2 weer bestendige wielen met remmen.

Voor meer informatie over deze barbecues zijn er speciale barbecue workshops op locatie betreft de napoleon bbq. Graag zien wij jullie op de barbecue workshop!
Bron: https://www.barbecue-exclusief.nl/