Verschillende Verse Dadels kopen

verse dadels kopen

Je hebt vast wel eens een dadel gehad, ze zijn heerlijk zoet, en bovendien erg gezond. De dadel kun je combineren met verschillende producten, zoals roomkaas, geitenkaas, walnoten, chocolade of bijvoorbeeld spek. In de winkel, en online kun je verschillende verse dadels kopen. In dit artikel ga ik dieper in op de verschillende soorten dadels. Wat zijn de voordelen van dadels? Hoe is de structuur? En hoe is de smaak van iedere dadel. Er zijn 400 verschillende soorten dadels, echter gaan we die in dit artikel niet allemaal bespreken, dit zou anders een boekwerk worden.

Voordelen van dadels

De dadel bevat over het algemeen aardig wat gezonde stoffen, echter bevatten ze ook veel suiker. Het advies is dan ook om maar drie dadels per week te eten. Nomadische reizigers en sporters zijn dol op dadels, dit omdat één dadel al veel energie geeft, en daarnaast belangrijke voedingstoffen bevat.

De voordelen op een rijtje

  • In een dadel zitten veel vezels, deze zijn bijvoorbeeld goed voor de stoelgang.
  • Door de aanwezigheid van een hoog gehalte aan fosfor en ijzer, krijg jij veel energie.
  • De dadel beschikt over vitamine A, dit is goed voor je huid en gezichtsvermogen.
  • De ijzer is dadels zorgt ervoor dat je rode bloedcellen beter zuurstof kunnen opnemen.
  • In dadels zit kalium, dit is goed voor de bloeddruk en hartslag.
  • De magnesium en koper in dadels zijn belangrijk voor de kracht van tanden, botten en rode bloedcellen.

Halawi

De Halawi dadel heeft een zoete karamel smaak, en heeft een roodbruine kleur. Ze zijn zacht, en beschikken over een dun velletje. Halawi betekent in het Arabisch zoet.

Ajwa

Volgens moslims is de Ajwa dadel specifiek genoemd door Mohammed. De theorie is dat wanneer je in de ochtend zeven dadels eet, je de gehele dag niet getroffen kan worden door gif of magie. De Ajwa komt uit Medina en is ook de duurste dadel in zijn soort. Het is een zachte en fruitige dadel met een fijne textuur.

Medjoul

Je kunt wel zeggen dat de Medjoul misschien wel de meest bekende dadel is in Nederland. Het zijn zachte grote dadels met een stroopachtige smaak, en een vezelachtige structuur. Vanuit Marokko, Israël, en Zuid-Afrika, komen ze naar Nederland.

Khudri

De Khudri is een populaire dadel, mede omdat hij vrij goedkoop is. Hij is ook wel bekend onder de naam Khodary. Deze dadel komt oorspronkelijk uit Saudi-Arabië, en is matig zoet met een stevige structuur. Dit betekent niet dat de Khudri droog is. Ook wordt deze dadel veel gebruikt binnen de chocolade industrie.