Realiseer de mooiste vaat met je horeca vaatwasser

Heb je goed nagedacht over welke vaatwasser je nu precies gaat gebruiken in je horecazaak? Ben je er uiteindelijk in geslaagd om precies dat ene toestel te kopen waar je reeds zo lang naar op zoek bent? Dat is natuurlijk mooi, maar het biedt je daarom nog geen garantie op de mooiste vaat. Toch spreekt het voor zich dat een mooie vaat van cruciaal belang is voor elke horecazaak. Je zal namelijk niet het risico willen lopen dat je klanten een vuil bord voorgeschoteld krijgen. Wil jij er ook honderd procent zeker van kunnen zijn dat jouw horeca vaatwasser er in slaagt om de meest nette vaat te realiseren voor in jouw zaak? In dat geval is het altijd een goed idee om rekening te houden met de onderstaande tips! 

  1. 1.) Laat je horeca vaatwasser voorspoelen 

De bovenstaande tip is uiteraard alleen maar van toepassing op verschillende, minder gesofisticeerd horeca vaatwassers. Heb je ervoor gekozen om een eenvoudig exemplaar te kopen? Dan kan voorspoelen zeker een belangrijke meerwaarde betekenen voor de netheid van je vaat. Heb je ervoor gekozen om een efficiënter apparaat te kopen? Dan is voorspoelen niet alleen wellicht niet nodig, maar zelfs helemaal niet mogelijk. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een horeca vaatwasser die in slechts enkele minuten tijd een volledige vaat weet schoon te maken. Of voorspoelen in het geval van jouw horeca vaatwasser wel of niet noodzakelijk is zal je uiteraard zelf moeten proberen te achterhalen. Twijfel je? Dan spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om deze altijd te laten voorspoelen. Zo kan je in de praktijk heel wat onaangename verrassingen voorkomen. 

  1. 2.) Stop de vaatwasser niet te vol 

Dit is een fout die in menig aantal horecazaken veelvuldig wordt gemaakt. Men probeert zoveel mogelijk in één keer in de horeca vaatwasser te stoppen. Dat niet alleen omdat dit het efficiëntst is, maar ook omdat niemand graag lang kijkt op vuile vaat. Ondanks het feit dat een horeca vaatwasser doorgaans over een grote(re) capaciteit beschikt en dus meer vaat in één keer aan kan moet het gezegd dat het ook bij deze professionele toestellen niet is aan te raden om ze veel te vol te stoppen. Op deze manier kan het immers alsnog voorkomen dat bepaalde onderdelen van de vaat niet mooi zijn schoongemaakt. Het is dan ook beter om je horeca vaatwasser even met wat minder vaat te laten draaien dan ervoor te kiezen om ze propvol te stoppen en vervolgens alsnog extra schoonmaakwerk te hebben.

  1. 3.) Leg soms eens een stukje citroen in de vaatwasser! 

Opgelet, controleer altijd of je deze tip bij jouw horeca vaatwasser kan en mag toepassen. Het kan in de praktijk echter interessant zijn om regelmatig even een stukje citroen in de vaatwasser te stoppen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar er zijn best wat interessante voordelen aan verbonden. Zo zorgt een schijfje citroen niet alleen voor een lekkere geur in je horeca vaatwasser, daarnaast zullen ook je glazen er streeploos uitkomen. Geloof je het niet? Probeer het dan gerust zelf met jouw horeca vaatwasser!
Voor een ruim assortiment vaatwassers voor in de horeca kijk je op HorecaRama.nl.