Paasbrunch verzorgen doe je eenvoudig

Het is bijna Pasen, wat is er dan leuker om je eigen gerecht te maken voor een gezellige paaslunch of brunch? Dit kan doormiddel van eieren gebruiken wat een traditie is met Pasen maar ‘out of the box’ denken is zeker niet verkeerd. Maak bijvoorbeeld een leuke taart in het teken van Pasen, er zijn veel mogelijkheden om zelf iets creatiefs te maken. Op het internet zijn er diverse soorten tools te vinden om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jezelf. Zo kun je zelfs je eigen chocolade paasei maken, een keer wat anders dan alleen maar eieren eten met Pasen. Wees creatief en haal er je voordeel uit. Met gebruik van de deegrollers van Bouwhuis kun je de lekkerste gerechten maken en bewerken. Bekijk hier het aanbod.

Deegroller

Traditioneel eieren eten met Pasen

Pasen is een christelijk feest, waarbij wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. De reden voor het feest was om de winter te verjagen en te vieren dat de zon weer tevoorschijn kwam, tijd voor de lente. Lente staat voor teken dat de natuur weer opnieuw tot leven komt. Pasen vindt altijd plaatst tussen 22 maart en 25 april, op de eerste zondag na de eerste volle maand van de lente. Wanneer de eerste volle maand van de lente op een zondag valt, wordt Pasen op de volgende zondag gevierd. De periode voor het paasfeest gaan mensen Vasten, dat zijn 40 dagen na het carnaval tot Pasen.

Waarom eten we dan zoveel eieren met Pasen? Het ei staat symbool voor een nieuw leven, dit is bijna overal ter wereld bekend. Vroeger legde vogels alleen in de lente eieren, de periode dat mensen vaak honger leden, deze eieren werden dan opgeofferd aan de godin van de lente. Vele boeren gaven hun mooiste eieren aan de pastoor, deze werden zelfs soms gekleurd. Eieren kleuren met natuurlijke kleurstoffen gebeurd dus al sinds de middeleeuwen. Nu leggen onze kippen elke dag haast eieren, vroeger was dat alleen in de periode dat de lente aanbrak. Daarom eten mensen met Pasen eieren én chocolade-eieren. Het eerste chocolade-ei werd al in de  18e eeuw gemaakt.

Geel, de kleur van nieuw leven

Voor Pasen wordt veelal de kleur geel gebruikt, dit is omdat het grote gros van voorjaarsbloemen ook de kleur geel hebben. Narcissen en krokussen zijn gele bloemen die veelal gezien worden in het voorjaar, ook is het stuifmeel van veel lentetakken geel gekleurd. De dooier van eieren is ook al geel, net als kuikentjes. Dit staat allemaal voor nieuwe leven, wat we maar al te graag vieren met Pasen.