De lekkerste gerechten tijdens kerst

Kerst staat voor de deur en dit betekent voor de meeste mensen een lekker kerstdiner. Maar voor een diner moeten natuurlijk verschillende gerechten gemaakt worden. Daarom hebben wij hieronder een aantal gerechten op een rij gezet waarmee je je familie gaat verbazen tijdens het kerstdiner.

Soep

Een kerstdiner bestaat vaak uit meerdere gangen, zo ook een voorgerecht. Een goede keuze voor het voorgerecht is een soepje. Hierbij kan je zelf kiezen hoe moeilijk je het maakt. Zo kan je gaan voor een goede tomatensoep, champignonsoep of groentesoep. Maar ook voor een aardappel/preisoep, courgettesoep of broccolisoep. Kies aan de hand van de tijd die je hebt de soep die je het best kan maken.

Vlees is altijd goed

Het hoofdgerecht van een kerstdiner bestaat vaak uit vlees. Daarom is ook ons advies om een gerecht te maken met vlees. Bij de online slager heb je de keuze uit heerlijk vlees om de meest lekkere gerechten te maken. Hierbij kan je denken aan carpaccio, rollade, karbonade en wild.

Gourmetten

Heb je geen zin om dagen in de keuken te staan voor een 3-gangendiner? Ga dan gourmetten. Hiervoor hoef je alleen kleine stukjes vlees te kopen, lekkere wokgroente en stokbrood. Zet het in leuke schalen op tafel en iedereen kan zelf bakken wat hij of zij lekker vindt.

Het toetje

Hoeveel gangen er ook zijn bij het kerstdiner, iedereen heeft altijd nog ruimte over voor het toetje. De eerste keuze die je hierbij maakt, is of je een fruitig toetje wilt maken of juist een toetje met chocolade/koffie smaak. Als je van fruitig houdt dan adviseren we om een frambozenparfait te maken met amaretto. Houdt je juist meer van chocolade? Dan is ons advies om een chocolade mousse te maken of een chocolade lava cake.