Lekker gerechten met Quinoa

Quinoa eten

Quinoa is een soort graan wat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Sinds kort is dit product pas in de schijnwerpers gekomen en uitgeroepen tot het meest gezonde voedingsmiddel. Je kan hier veel gerechten mee maken en is zowel warm, maar ook koud goed te eten. Dit soort graan wordt gezien als een pseudograan en is ook voor mensen met een gluten allergie goed te eten. Er bestaan meer dan 3000 verschillend soorten, maar de meest bekende soorten zijn de witte, rode en zwarte zaden.

Runderreepjes met quinoa

Lekkere salade met Quinoa maken

Wil jij een keer iets anders op tafel zetten dan de wel bekende rijstkorrels, maak dan een heerlijk gerecht met Quinoa. Op de website van Lassie.nl zijn diverse gerechten te vinden. Wat dacht je van een maaltijd met runderreepjes, quinoa, spruitjes en pompoen. Of heerlijke quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas. Het water loopt mij nu al uit de mond terwijl ik dit hier schrijf.

Niet alleen warm, maar ook koud kan je deze semi zaden goed eten. Wel eerst koken, volgens de juiste richtlijnen, welke hier op de site te vinden zijn. Vooral het goed wassen is erg belangrijk, omdat er anders een bittere smaak aan het gerecht kan komen. Vanaf de eerste keer dat ik dit product had geproefd ben ik er meer over te weten gekomen. Ook de lekkerste gerechten heb ik inmiddels gevonden. Vooral een koude salade valt in onze familie erg in de smaak.

Heerlijke recepten met quinoa