Italiaanse Tomatensoep
Italiaanse tomatensoep smaakt eigenlijk net zo als de meeste andere gerechten uit de Italiaanse keuken. Heerlijk, en natuurlijk met die typische smaak van verse en rijpe tomaten.
Eigenlijk kunt je deze soep vergelijken met de verse tomatensaus die voor de pasta gemaakt wordt. En die smaakt ook heel anders, veel lekkerder, dan de pastasaus uit een pakje of uit de glazen pot.
Datzelfde is ook van toepassing op deze soep die ook vn verse en rijpe tomaten gemaakt wordt.
Heerlijk, je proeft de zomer. Maar dat ligt natuurlijk ook aan de andere ingrediënten.
Voor dit gerecht heb je natuurlijk wel echte Italiaanse Pomodori tomaten nodig, die ook nog eens goed rijp zijn. Dit zijn overigens langwerpige tomaten die je in de betere supermarkt, op de markt of bij de groentenboer kunt kopen.
* enkele eetlepels olijfolie extra vergine
* 2 sjalotten
* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 2 kruidenbouillonblokken
* 2 blikken gepelde pomodori іn blik
* een toefje verse basilicum
* 1 eetlepel suiker
* 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
* water
* verse peper en zout uit de molen
* room culinair
Voorbereiding Italiaanse tomatensoep
Voordat je dit Italiaanse tomatensoep recept kunt maken, moet je eerst de volgende voorbereidingen treffen.
Tomaten іn vergiet laten uitlekken, sap opvangen en
bewaren.
Ui en sjalotten fijnsnijden evenals de knoflook. Peterselie wassen en
fijnsnijden.
Bereidingswijze
In de olie fruit je de ui, sjalot en knoflook enkele minuten. Lеt op dat de knoflook niet bruin wordt!
Snij de pomodori fijn en doe ze іn de pan met de kruidenblokjes.
Voeg ook het tomatennat toe en de suiker. Snipper de basilicumblaadjes fijn іn de soep.
Laat dit geheel zo′n 20 minuten zacht pruttelen. Peterselie, peper en zout toevoegen.
Na 5 minuten dit geheel met de staafmixer fijnmaken. Als de soep erg dik іѕ (Ɩеt op: deze soep behoort wel enigzins dikker te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen.